historie.

Skolens historie

• 1967   Yrkesopplæringskurs i sveis og forskalingsarbeid i samarbeid med Kristiansand Yrkesskole. Kun for klienter ved Lolandsheimen.
  • 1981   Øvrebø videregående skole fikk opprettet rektorstilling. Undervisningen ble organisert til 1 årig grunnkurs for tømrer, plate og sveis og stålkonstruksjon.
  • 1983   KUF innvilget skolens søknad om tidsressurs til lederoppgaver og konvertering av leseplikt til spesielle arbeidsoppgaver -/ spesialundervisning.
  • 1983   De første elever utenfor Lolandsheimen fikk plass ved skolen.
  • 1985   Prosjekt med RVO – Modulstrukturering av fagplaner spesielt tilrettelagt for skolens målgruppe, fengselsundervisning mv.
  • 1991   Undervisningstilbudet utvidet med Vk1 Tømrer og Vk1 Plate og sveis. Øvrebø opplæringskontor ble etablert for tømrer og sveiserlærlinger.
  • 1996   KUF godkjente utvidelsen av elevtallet med 1 klasse grunnkurs helse og sosialfag fra 1.8.97 og 1 klasse miljø og vedlikehold fra 1.8.98.
  • 1997   KUF godkjente økning av elevtallet i grunnkurs til 10, til sammen 54 elevplasser ved skolen.
  • 1998   KUF godkjenning for å ta inn "tilskudd 4 elever" på ledige restplasser.
  • 2010   Skolen utvider med 2 nye klasser, 1 ekstra klasse vg1 Helse og sosial og en klasse vg2 Helsearbeiderfaget.
  • 2013   Skolen utvider med 1 ekstra klasse på vg1 Bygg og anleggsteknikk.
  • 2016   Skolen starter med programområdet Service og samferdsel og starter med 1 klasse på vg1.
  • 2017   Skolen utvider med vg2 tilbud på Service og samferdsel, og oppretter 1 klasse på programområdet vg2 Salg, service og sikkerhet.
  • 2018   Skolen åpner nytt skolebygg hvor klassene på Service og samferdsel, samt vg1 TIP, skal holde til.

Skolen er nå godkjent for 112 elevplasser.

I anledning skolens 50 års jubileum i 2017 ble det laget en filmsnutt på 5 minutter. Filmen er virkelig verdt å se! Trykk her: https://www.youtube.com/watch?v=pZMYLoTQByE