Har du lurt på hvem som eier skolen vår?

ØVS er en privatskole drevet av Blå kors. Men, hva betyr egentlig det?

Organisasjonen Blå Kors, som eier Øvrebø videregående skole, er en felleskristen, diakonal organisasjon som fremmer rusfrihet i samfunnet. Denne organisasjoen startet først sitt arbeid i Sveits, Tyskland og Danmark, før Ole Theodor Moe fikk startet opp organisasjoen i Norge.  Blå Kors forener frivillig innsats på rusfeltet med profesjonelt behandlingsarbeid. Ved siden av et forebyggende og holdningsskapende arbeid driver Blå Kors 52 diakonale virksomheter i 15 fylker. En av disse virksomhetene er altså vår fantastiske skole, som startet opp for første gang i 1967. Den gangen var det kun for klienter ved Lolandsheimen, og det første tilbudet skolen da fikk var yrkesopplæringskurs i sveis og forskalingsarbeid. Siden den gang har skolen væt i stadig utvikling, og er det fortsatt. 

For å lese mer om skolens historie, trykk her.

Her på Øvrebø videregående skole legger vi vekt på holdningsdannende arbeid i forhold til rus, etiske spørsmål, arbeidslivets krav og kristne verdier. Vi ønsker virkelig at dette skal være en trygg og trivelig skole for alle. 

Velkommen til skolen vår! 

Skolen tilbyr:

  • Gratis frokost
  • Små klasser
  • Tett oppfølging
 
  • Leksefri skole
  • Egen hytte på Hovden
  • Egne skolebusser

 

Kalender

des
14

Skolen besøker Blå Kors siste del av dagen. Grøt og informasjon/omvisning

jan
2

1.skoledag etter juleferie

jan
23

Åpen dag- kom og besøk oss!

DU er hjertelig velkommen til åpen dag her på Øvrebø vgs! Kom og se skolen vår, få omvisning, få svar på spørsmål- og kom når DU vil mellom klokken 15-20. 

Oppslagstavla

  

Følg oss på: