FAQ-ofte spurte spørsmål

1. Hvordan blir jeg bli elev på denne skolen?

Svar: Skolens målgruppe er elever som av ulike årsaker har behov for utdanning på en mindre skole med individuell tilrettelegging. Alle typer elever kan søke, men de fleste av elevene våre har spesielle behov, enten det er sosiale eller faglige. For å bli elev ved ØVS må du ha en sakyndig henvisning fra enten lege, psykolog, ppt, eller annen institusjon.

2. Det er så masse turbilder på siden deres. Går dere bare på tur?

Svar: Nei. Vi går ikke bare på tur. Men, et rikt sosialt felleskap og utvikling av sosiale ferdigheter er et vikitg mål for oss her på Øvrebø vgs.

3. Er ikke dette en kristen skole? Jeg er ikke kristen. Kan jeg fortsatt gå på skolen?

Svar: Ja, det er klart du kan! Skolen eies av Blå Kors, og har kristne verdier. De fleste som jobber hos oss er også kristne- men det er absolutt ikke noe krav at du som elev må være det. 

4. Jeg har verken ski eller vintertøy,må jeg være med på turene deres til Hovden?

Svar: Vi har masse vinterutstyr til utlån for elevene, bla. ski, snowboard, slalomski, varmedresser, votter, osv. Så, dette er ikke noe problem! 

5. Hva vil det si at skolen er en Blåkors skole? 

Svar: Det at skolen er eid av Blå-kors vil si at den drives privat, av organisasjonen Blå-kors-ikke av fylket, slik som de andre videregående skolene.  

6. Hvem kan jeg snakke med om jeg har problemer på skolen?

Svar: Alle avdelingene på skolen har 2 sosialrådgivere hver, så her kan du henvende deg om du lurer på noe, eller vil snakke om noe. 

7. Kan jeg komme på besøk til skolen, for å se om det er noe for meg?

Svar: Ja, det er klart du kan! Dersom du ønsker å besøke skolen og kanskje ha en samtale med sosialrådgiver, ta kontakt på tlf: 38 15 27 77 eller send oss en e-post: pov@ovrebo.vgs.no. Vi planlegger også å ha en "åpen dag" i løpet av skoleåret, dette kan også være en mulighet for å bli kjent med skolen. 

8. Får jeg en utdannelse etter skolegang på Øvrebø Videregående skole, slik som jeg ville fått på andre videregående skoler? 

Svar: JA! Etter to år på skolen er det tid for to år i lære i en av skolens samarbeidsbedrifter\instutisjoner. Dersom du fullfører 2 år på skolen, og 2 år ute i læretid vil du etter endt løp få fagbrev i ditt yrkesvalg. Dette er likt som på alle andre videregående skoler.

9. Hvor mange elever er det på skolen? 

Svar: Skolen har plass til 106 elever. 

 

Lurer du på andre ting, er det bare å ta kontakt!