Bygg og anleggsteknikk

Liker du å bygge og skape ting med hendene, da er kanskje byggfag noe for deg?

I dette faget er du innom og blir kjent med alle de forskjellige programområdene som utgjør bygg og anleggsteknikk. Du lærer hvordan de fungerer i sammen. Tømrer, murer, maler osv. Hvor viktig det er at alle disse programområdene samarbeider, for at bygninger skal bli til. Dette er også en fordel i forhold til at du da kan få mulighet til å se hvilke programområde som passer for deg.
Med denne utdanningen kan du bygge på til fagbrev innen en rekke yrkesfag. Bygg og anlegg er blant de største og viktigste arbeidsgiverne i landet, og fagbrev kan sikrer deg en solid faglig utdanning innen en spennende bransje.

Fagplaner

Kurset er i tråd med godkjente læreplaner for Bygg og anlegg. Læreplanen for Bygg og anlegg Vg1 består av 3 ulike hovedområder:

Produksjon

Elevene skal i dette faget bli kjent med de forskjellige materialene som er sentrale innen bygg og anlegg: tre, betong, ulike typer metaller og kjemiske stoffer.
Et mål er også å bli kjent med verktøy som brukes i yrkene: håndverktøy, industrimaskiner, anleggsmaskiner..
Praksisering av helse, miljø og sikkerhet og kvalitetssikring.
Utførelses av arbeidsoppgaver tilpasset vg1-nivå, som innebærer planlegging, gjennomføring, dokumentasjon og vurdering av eget arbeid.

Tegning og bransjelære

Utførelse av enkle tegninger og dokumentasjoner av produkter som produseres i bygg og anleggsbransjen.
Praktisk bruk av måleverktøy.
Bruk av IKT-baserte tegneprogrammer og enkle kalkulasjons- og beregningsprogrammer.
Regelverk og planlegging av tiltak i forbindelse med HMS.
Organisering og planlegging - forhold mellom de ulike yrkene .

Prosjekt til fordypning

I dette faget har elevene mulighet til å være i praksis hos en bedrift innen programfagområdet, 1 dag i uken.
Noen elever er på skolen og jobber med oppgaver knyttet til programfagområdet.
Faget består også av en teoretisk del.

Etter at du har fullført og bestått Vg1 Bygg og anlegg, kan Øvrebø videregående skole tilby linjen Vg2 Byggteknikk.

Andre alternativer du kan velge er:

• Anleggsgartner- og idrettsanleggsfag
  • Anleggsteknikk