¨Change¨- skoleprosjektet vårt

Prosjektet startet i 2012. Da reiste vi ned første tur til Nepal i Asia. Vi var en gjeng på 2 ansatte og 3 elever. Det var en lærerik og spennende tur. Vi lærte mye om kulturen og hverdagen i et land som har andre forhold enn Norge. Etter dette har Change-prosjektet blitt et varemerke for Øvrebø videregeånde skole. Hele skolen står sammen om prosjektet, og samler inn penger til de som trenger det mer enn oss. Hver vår reiser en gjeng elever til Asia for å hjelpe, og for å bli "Changed". 

27. februar 2013 reiste vi ned igjen. Denne gangen litt flere, 4 ansatte og 6 elever.
Det ble en veldig flott tur. Lærerikt og mange inntrykk.

11. mars 2014 reiste vi ned igjen. Denne gangen 4 ansatte og 7 elever.
Det ble igjen en flott tur. En flott gruppe å reise sammen med.

Etter dette har vi vært på "Change-tur" til Asia, hvert år. Dette er noe vi kommer til å fortsette med! Nepal er landet i reiser til, men grunnet jordsjelv har vi vært to år på Sri Lanka. Vi er nå tilbake i Nepal. 

Målet med prosjektet og hensikten med "change-prosjekt" og Asia-tur er: 
Vi ønsker at elevene skal få oppleve og bli kjent med en annen kultur. Vi reiser ned for å jobbe som frivillige på et dagsenter for psykisk utviklingshemmede barn. Der vi også har vært med å bidra både med litt praktisk arbeid og økonomisk støtte som har gått til oppgradering av dagsenteret.
I tillegg til at dette er en tur der vi kan være med å hjelpe, er det like mye en tur der elevene vokser som enkeltmennesker. Vi tjener penger på skolens julemarked, som vi gir til dagsenteret. Skoleprosjektet vårt er for vg2 elever, og alle som ønsker å delta på prosjektet må søke om å få være med, samt utvise god oppførsel og ha lite udokumentert fravær. Vi ønsker deg hjertelig velkommen til å søke! 

 

Følg oss på tur:
Facebook: søk i det hvite feltet på: "Change, Nepalprosjekt Øvrebø vgs"